Tastiera

Tastiera Plisi është shestim ose planimetri e tastierës kompjuterike për gjuhën shqipe. Për ta përdorë shestimin në një kompjuter ose pajisje tjetër elektronike, duhet me instalu programin e tastierës Plisi.

Shestimi themelor
Shestimi Plisi në përgjithsi
Shestimi Plisi në hollsi (me karakteret e posaçme)
Shestimi Plisi në hollsi (me karakteret e posaçme) për Windows
Shestimi Plisi në hollsi (me karakteret e posaçme) për Apple OSX
Shestimi Plisi në hollsi (me karakteret e posaçme) për OS X — Shih dallimin e vogël në preklën e germës Ë

Shkarko programin

Programi për tastierën jepet falas me shpresën se do të vyejë, por pa kurrfarë garancie.

Windows

OS X

Linux

Plisi ver. 2014-10 për Linux

Disa shpërndarje të Linuxit, si Ubuntu ver. 14.10, vijnë me shestimin «Plisi D1», variant i shestimi Plisi.

Dokumentimi

Për pyetje dhe vërejtje, shkruaj koment më poshtë ose dërgona postel në o[et]plisi[pikë]org.

Udhzime me video

Windows

Apple OSX

Doracaku

Shum shpejt do t’i kemi gati udhzimet e hollsishme me shkrim për instalimin dhe përdorimin e tastierës. Deri atëherë mund ta shfletoni këtu doracakun për shestimet «Plisi D1» dhe «Plisi D2», paraardhëseve të shestimit «Plisi».

Nga shtypi

Koha.net, “Një tastierë e re për gjuhën shqipe” (2014-02-19) <http://koha.net/?id=12&l=500>

10 thoughts on “Tastiera”

  1. Kontribut shumë i çmueshëm. Sapo e instalova tastierën dhe po punon shumë mirë. Ju faleminderit shumë.

Le përgjigje