Në kapërcyell të dy botëve

Plot 15 vjet má parë, në nji datë si sot, na si familje e palosëm jetën tonë nëpër valixhe dhè morëm avionin per Amerikë. Krejt çka na e gjykuem të vlefshme u ngjesh n’ato valixhe, dy prej tyne mbushun me librat e zgjedhun, prej të cilëve s’mund u ndava, dhe i pruna me veti në New York.

Ah ai momenti kur njeri vendos me u largue jashtë vendit. Jeta jote guzhmohet si nji lamsh i ngatërruem emocionesh. Je duke braktise krejt ate çka di e çka ke mësue deri ate moment për me hy në nji fazë të panjoftun të …

Qilymi lumjan

Mbramjet që shtrohen n’Amerikë për festën e pavarsisë së Shqipnisë më dalin gjithmonë interesante. Në këto ndeja mblidhen shqiptarët e krejt trojeve tona në Ballkan – shqiptarë nga tanë breznitë që jetojnë n’Amerikë: të lindun nga prindë ardhun moti, para njiqind vjetësh, qysh para pavarsisë, apo nga prindë t’ardhun në kohë të Zogut, shqiptarë t’arratisun mbas vendosjes së komunizmit, si dhe shqiptarë t’ardhun mbas viteve nandëdhetë.

Në nji nga këto mbramje nji miku jem qilloi me kenë i njoftun i përbashkët me nji zotni nga Luma. Qebesa, edhe para se me u takue me atë burrë, më kishte ba përshtypje …

Studentët në Teksas shënojnë 7 Marsin, nderojnë mësuesen shqiptare

Një shoqatë studentësh shqiptarë në Shtetet e Bashkuara ka shënuar për të katërtën herë me radhë Ditën e Mësuesit, duke nderuar me mirënjohje një veterane të arsimit nga komuniteti i mërgimtarëve.

Organizata Studentore Shqiptaro-Amerikane e Hjustonit në Teksas (Albanian-American Student Organization of Houston, Texas) i ndanë çmim Prof. Valbona Aliaj, mësimdhënëse e matematikës, gjatë një tubimi të bashkatdhetarëve.

E lindur në Gjirokastër, Prof. Aliaj nisi punën si pedagoge 35 vjet më parë në Shqipëri për të vazhduar në fillimvitet 1990 në shkolla fillore dhe të mesme në Teksas.

Kryetari i shoqatës, Ergi Agolli, e çmoi lart punën e mësueses, ndërsa …