Mërgimtarët përkrahin rektorin

Pjesëtarët e komunitetit shqiptaro-amerikan i kanë dërguar letër kreut të Universitetit të Prishtinës për ta përkrahë në qëndrimin e tij rreth pranimit të studentëve. Sot, grupe të luftëtarëve protestuan para rektoratit, duke këmbëngulë që fëmijët e dëshmorëve dhe veteranëve të pranohen vetvetiu në universitet, pa marrë parasysh kriteret.

Qe letra dërguar rektorit Ramadan Zejnullahu, i cili ka kundërshtuar pranimin pa kriter të studentëve:

I nderuar Rektor Zejnullahu:

Ju shprehim mirënjohjen dhe mbështetjen tonë për qëndrimin tuaj të drejtë e parimor rreth pranimit të studentëve. Disa grupe të interesit po ju bëjnë trysni të pavend që të pranoni një listë maturantësh përkundër kritereve akademike. Shoqata të dëshmorëve e veteranëve të luftës sot protestuan para rektoratit mu për këtë qëllim, duke bërë thirrje madje dhe për dorëheqjen tuaj. Kërkesat e tyre janë të tepërta dhe nuk i shërbejnë të mirës së vendit tonë.

Kandidatët që iu është kërkuar t’i pranoni thuhet të jenë bijë dhe bija të dëshmorëve dhe luftëtarëve. Ne ndajmë dhembjen e atyre që kanë humbur praninë dhe përkrahjen e prindërve. Ndiejmë gjithashtu detyrimin tonë që secilit t’iu dalim në ndihmë, duke iu siguruar mundësi të barabarta për të gëzuar jetë të denjë dhe për ta zënë vendin e merituar në shoqëri.

Ne nuk duam padrejtësi. Nuk duam që fëmijët e të rënëve dhe veteranëve të mbesin përherë viktimë e rrethanave jetësore. Ne mund t’iu ndihmojmë vetëm duke i shtyrë ata që të ecin para e që të arrijnë sa më lart. Andaj nuk mund t’i ulim e t’i shkelim kriteret tona. Përndryshe do të rrezikonim që ata të mbeten përherë aty ku janë sot, si dhembje e barrë e jo bekim për kombin.

Protestuesit sot kërkuan jo zgjidhje por arnim për plagët e luftës. Privilegjet pa kriter dhe përparësitë që u dhurohen grupeve janë të dëmshme për gjithë shoqërinë. Ne që kemi vuajtur për dekada nën diktaturën komuniste e kuptojmë këtë më së miri.

Universiteti Hasan Prishtina duhet të jetë tempull i dijes, që pranon, brumon dhe u jep diplomë vetëm kandidatëve meritorë. Andaj, në emër të komunitetit shqiptaro-amerikan të Teksasit, shoqatave kulturore, si dhe grupeve tona të studentëve dhe profesionistëve të rinj, ju shprehim përkrahjen tonë për qëndrimin e drejtë dhe parimor që po mbani.

Ju keni zgjedhur rrugën e vështirë por të duhur për vendin tonë. Qasja juaj e ndërgjegjshme është në dobi të gjithë shoqërisë dhe ardhmënisë së të gjithë qytetarëve të Kosovës, duke përfshirë dhe fëmijët e dëshmorëve dhe luftëtarëve të lirisë.

Nga komuniteti shqiptaro-amerikan në Teksas, Shtetet e Bashkuara:

Çiltërsisht,

Ramiz Tafilaj
për komunitetin

Dr. jur. Getoar Mjeku
për profesionistët e rinj

Drini Ahmeti
Organizata e Studentëve Shqiptaro-Amerikanë në Hjuston, Teksas (Albanian-American Student Organization of Houston, Texas)

Nga Plisi

Themelu më 28 nëntor 2012, Plisi është sajt për qytetari dhe shqiptari.