Voto prej gurbetit

Në Kosovë do të mbahen zgjedhje të parakohshme parlamentare më 6 tetor 2019. Personat me të drejtë vote mund të regjistrohen për të votuar me postë mes 30 gushtit e 10 shtatorit 2019.

Mund të regjistrohen:

  • shtetasit e Kosovës
  • personat që kanë lindë në Kosovë
  • personat që kanë prind të lindur në Kosovë
  • personat që kanë prind me shtetësi kosovare

Formularët dhe hollësitë e tjera rreth regjistrimit gjenden në këtë adresë: http://www.kqz-ks.org/sherbimet-per-votuesit/votimi-me-poste/

Lëvizja VETËVENDOSJE! ka përgatitë një video që shpjegon ecurinë e aplikimit: https://www.facebook.com/vetevendosje/videos/965442340472734/

Lëvizja VETËVENDOSJE! gjithashtu ka vënë në gatishmëri linjën ndihmëse përmes Viberit dhe WhatsAppit:

  • +383 45 953 181
  • +383 45 953 186
  • +383 49 223 563
  • +383 49 633 904

Në Facebook ka dhe dy faqe, mesa di, të pavarura, që i dedikohen përfshirjes së diasporës në zgjedhje:

  • Mergata Voton: https://www.facebook.com/mergatavoton2019/
  • Diaspora Voton: https://www.facebook.com/diasporavoton2017/

#zgjedhjet #Kosova #Dardania #diaspora #shpërndaje

Botuar më
Kategorizuar si Ditár

Nga Plisi

Themelu më 28 nëntor 2012, Plisi është sajt për qytetari dhe shqiptari.