Vdes kongresisti ikonë

Kryetari Obama përqafon Lewisin në 50-vjetorin e protestave të afrikano-amerikanëve për të drejtën e votës (Pete Souza, Shtëpia e Bardhë, 2015)
President Barack Obama hugs Rep. John Lewis, D-Ga. after his introduction during the event to commemorate the 50th Anniversary of Bloody Sunday and the Selma to Montgomery civil rights marches, at the Edmund Pettus Bridge in Selma, Ala., March 7, 2015. (Official White House Photo by Pete Souza) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Ka ndërru jetë kongresisti amerikan John Lewis (1940–2020), përfaqësues i shtetit të Xhorxhës dhe një nga gjashtë udhëheqësit kryesorë të Lëvizjes për të Drejtat Qytetare, përkrah dr. Martin Luther Kingut.

Mbaj mend kur si student më 2008 — vitin kur Barack Obama u zgjodh president — vizitova zyrën e të nderuarit Lewis në Uashington. Ai u shërbeu me përkushtim komunitetit të tij afrikano-amerikan, trevës që përfaqësonte në Kongres, si dhe paqes e barazisë në Amerikë e në botë.

Më 1999, kongresisti Lewis votoi pro rezolutës për Kosovën, që atëherë-senatori Joe Biden pat nisë për të autorizu bombardimet ndaj forcave serbe.

Foto: Kryetari Obama përqafon Lewisin në 50-vjetorin e protestave të afrikano-amerikanëve për të drejtën e votës (Pete Souza, Shtëpia e Bardhë, 2015)

Nga Getoar Mjeku

Njeri i lirë dhe avo­kat prej Prish­tine të Dar­da­nisë. Shkrun për shqip­tarët, gju­hën, histo­rinë, e poli­ti­kën. Lexon çkamos. Ndih­mon me mirë­mbajtë saj­tin për shqip­tari, Plisi.org.