Kuvendi i Dibrës (1878)

Më 1878, Iljaz pashë Dibra dhe Abdyl bej Frashëri i prinë Kongresit të Dibrës, ku shqiptarët vendosën me kërku autonomi brenda Perandorisë Osmane

Më 1 nëntor 1878, krerët e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit mbajtën Kuvendin e Dibrës, ku vendosën me kërku autonominë e vendit brenda Perandorisë Osmane.

Kuvendin e udhëhoqi ushtaraku Iljaz pashë Dibra-Qoku, si nikoqir, kurse Abdyl bej Frashëri hartoi rezolutën që …