Orari i kombëtareve tona

Para ndeshjes miqësore Kosovë–Danimarkë, në stadiumin Fadil Vokrri të Prishtinës (2019)
Para ndeshjes miqësore Kosovë–Danimarkë, në stadiumin Fadil Vokrri të Prishtinës (2019)

Këtë javë fillunë cilësimet për kampionatin evropian në futboll UEFA Euro 2020, që do të mbahet anekand kontinentit. Shqiptarët, të ndarë në disa shtete, kanë dy ekipe kombëtare: Dardania apo Kosova lun në grupin A, kurse Shqipëria lun në H. Për Maqedoninë lujnë gjithashtu një numër lojtarësh shqiptarë në pozita kyçe.

Shqipëria lun krejt 10 ndeshje cilësuese, kurse Dardania dy ma pak, meqë ka vetëm katër kundërshtarë në grup. Për ta plotësu zbrazëtinën, ka caktu dy miqësore: këtë me Danimarkën që u mbajt t’ejten në Prishtinë, dhe një tjetër në tetor me Gjibraltarin.

Përveç kombëtareve të të rriturve, do të zhvillohen garat për të rijtë, me ekipet nën 21, nën 19, dhe nën 17 vjeç.

Veçmas, Kosova — që në rrethin e parë ka mposhtë Zvicrën dhe ka dalë e para në grup — garon në rundin elitë të kualifikimeve për Euro U17 2019. Përballë ka Ukrainën, Spanjën dhe Greqinë, me të cilat ndeshet në fund të marsit 2019. Me secilën takohet nga një herë në terren asnjanës, në Nion të Zvicrës. Ndonëse fillimisht Spanja qe caktu nikoqire e takimeve, Uefa ia ka heqë të drejtën e organizimit kur nuk ka pranu me i shfaqë simbolet dardane.

Ma poshtë, po e paraqesim orarin e ndeshjeve të Shqipërisë dhe Dardanisë për seniorët dhe grupmoshat për vitin 2019 dhe 2020. Janë shënu vetëm ndeshjet që dihet se do luhen.

Mars 2019

21.3.2019, 19:00
Kosovë–Danimarkë 2:2
miqësore

22.3.2019, 20:45 (Shkodër)
Shqipëri–Turqi
K. Euro 2020, grupi H

23.3.2019, 19:00
Shqipëri U21–Turqi U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

24.3.2019, 17:00 (Turqi)
Kosovë U21–Turkmenistan U21
miqësore

25.3.2019, 11:00 (Zvicër)
Kosovë U17–Ukrainë U17
K. Euro U17 2019, r. elitë, grupi 5

25.3.2019, 20:45
Kosovë–Bullgari
K. Euro 2020, grupi A

25.3.2019, 20:45
Andorrë–Shqipëri
K. Euro 2020, grupi H

26.3.2019, 17:00 (Turqi)
Kosovë U21–Maltë U21
miqësore

26.3.2019, 18:30
Andorrë U21–Shqipëri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

28.3.2019, 14:00 (Zvicër)
Spanjë U17–Kosovë U17
K. Euro U17 2019, r. elitë, grupi 5

31.3.2019, 14:00 (Zvicër)
Greqi U17–Kosovë U17
K. Euro U17 2019, r. elitë, grupi 5

Qershor 2019

6.6.2019, –:–
Andorrë U21–Kosovë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

7.6.2019, –:–
Turqi U21–Shqipëri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

7.6.2019, 20:45
Mal i Zi–Kosovë
K. Euro 2020, grupi A

8.6.2019, 15:00
Islandë–Shqipëri
K. Euro 2020, grupi H

10.6.2019, 20:45
Bullgari–Kosovë
K. Euro 2020, grupi A

11.6.2019, –:–
Kosovë U21–Turqi U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

11.6.2019, 20:45 (Tiranë)
Shqipëri–Moldavi
K. Euro 2020, grupi H

Shtator 2019

7.9.2019, 20:45
Kosovë–Çeki
K. Euro 2020, grupi A

7.9.2019, 20:45
Francë–Shqipëri
K. Euro 2020, grupi H

9.9.2019, –:–
Angli U21–Kosovë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

9.9.2019, –:–
Shqipëri U21–Austri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

10.9.2019, 20:45
Shqipëri—Islandë
K. Euro 2020, grupi H

10.9.2019, 20:45
Angli–Kosovë
K. Euro 2020, grupi A

Tetor 2019

10.10.2019, –:–
Kosovë–Gjibraltar
miqësore

11.10.2019, 20:45
Turqi–Shqipëri
K. Euro 2020, grupi H

14.10.2019, 20:45
Moldavi–Shqipëri
K. Euro 2020, grupi H

Nëntor 2019

14.11.2019, 20:45
Çeki–Kosovë
K. Euro 2020, grupi A

15.10.2019, –:–
Shqipëri U21–Kosovë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

14.11.2019, 20:45
Shqipëri–Andorrë
K. Euro 2020, grupi H

14.11.2019, 20:45
Çeki–Kosovë
K. Euro 2020, grupi A

15.11.2019, –:–
Austri U21–Kosovë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

15.11.2019, –:–
Shqipëri U21–Angli U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

17.11.2019, 18:00
Kosovë–Angli
K. Euro 2020, grupi A

19.11.2019, 20:45
Shqipëri–Francë
K. Euro 2020, grupi H

Mars–tetor 2020

27.3.2020, –:–
Kosovë U21–Shqipëri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

04.9.2020, –:–
Austri U21–Shqipëri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

04.9.2020, –:–
Kosovë U21–Angli U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

8.9.2020, –:–
Shqipëri U21–Andorrë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

8.9.2020, –:–
Turqi U21–Kosovë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

9.10.2020, –:–
Kosovë U21–Austri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

13.10.2020, –:–
Kosovë U21–Andorrë U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

13.10.2020, –:–
Angli U21–Shqipëri U21
K. Euro U21 2021, grupi 3

#Kombëtarja #Shqipëri #Shqipni #Shqipëria #Kosovë #Kosova #Dardania #Albania #Kosovo #UEFA #EURO2020 #football #soccer

Nga Plisi

Themelu më 28 nëntor 2012, Plisi është sajt për qytetari dhe shqiptari.