Shum dhe shumë

Dikur shqiptarët e kanë thënë Ë-në në fund të ndajfoljes SHUM(Ë). Por tani Ë-ja nuk shqiptohet dhe do ishte më lehtë dhe më e arsyeshme mos me e shkru fare. Po ashtu, mund ta dallojmë ndajfoljen SHUM (shum punë, shum bukur, shum mirë) nga emri SHUMË/SHUMA (shuma e dy numrave, shumë prej dymijë lekësh).

Nga Getoar Mjeku

Njeri i lirë dhe avo­kat prej Prish­tine të Dar­da­nisë. Shkrun për shqip­tarët, gju­hën, histo­rinë, e poli­ti­kën. Lexon çkamos. Ndih­mon me mirë­mbajtë saj­tin për shqip­tari, Plisi.org.

1 koment

  1. Fatkeqsisht shumica nuk e analizojne kur e perdorin fjalen ‘shum’, po veç pse jane msu me e lexu qashtu, tani edhe e shkrujne qashtu.. 🙁

Komentet janë mbyllur.