Përvjetori i Luftës së Dytë Botërore

Më 1 shtator 1939, Gjermania naziste sulmoi Poloninë. Kjo datë njihet si fillimi i Luftës së Dytë Botërore, ndonëse luftë kish bërë dhe Shqipëria kundër pushtuesit fashist qysh në muajin prill.

Lufta e Dytë Botërore zgjati zyrtarisht 6 vjet e …

Botuar më
Kategorizuar si Historí Etiketuar me