Shpërndarja e Kuvendit: E keqja që u bë e mirë

Getoar Mjeku (2018)
Getoar Mjeku (2018)

Dikur diktatorët i kanë shpërnda parlamentet për ta mbajtë pushtetin për vete. Sot shpërndarja është vegël e fuqishme e demokracisë. Në seancën e Kuvendit më 22 gusht, s’do të ketë mëdyshje: lypsen 80 deputetë me shtypë butonin «Po» për ta çu vendin në zgjedhje.

Shkrimi im, i botuar sot në Dialogplus, flet për shpërndarjen, duke shtjellu historinë e Perëndimit dhe kushtetutën e Kosovës.

Lexoje këtu

Nga Getoar Mjeku

Njeri i lirë dhe avo­kat prej Prish­tine të Dar­da­nisë. Shkrun për shqip­tarët, gju­hën, histo­rinë, e poli­ti­kën. Lexon çkamos. Ndih­mon me mirë­mbajtë saj­tin për shqip­tari, Plisi.org.