Sudetici kundër ligjit të natyrës

Nuk po më çudit nji shkrolan si Cuck Sudetici çka po leh për shqiptarët, por po më çuditin shqiptarët shqiptarurrejtës që po ngarendin me e shpërnda shkrimin e tij. Mue më mjaftojnë dy gjana me e nda mendjen për te:

(1) Sudetici thotë se Perëndimi ua dhuroi Dardaninë shqiptarëve. Pra ua muer sërbëve, dhe na e dha neve, se Dardania nuk qe e jona qysh kur e krijoi natyra.

(2) Sudetici e shëmton alfabetin e anglishtes, tue ia shtu germën Š. Këte e përdor kur emnin e kryeqytetit tonë e shkruen shkinisht «Priština», e jo qysh e ka përcaktu natyra, Prishtina.

Sudetici mundet me lehë sa të dojë e me thanë se po shqetsohet për sundimin e ligjit. Por ku ka ligj ma të madh se ligji i natyrës që gazetari shka e shkel me të dy kambët?

Shpia ndërtohet prej themeli, e jo prej kulmi.

Nga Getoar Mjeku

Njeri i lirë dhe avo­kat prej Prish­tine të Dar­da­nisë. Shkrun për shqip­tarët, gju­hën, histo­rinë, e poli­ti­kën. Lexon çkamos. Ndih­mon me mirë­mbajtë saj­tin për shqip­tari, Plisi.org.